LCHF pandekager

Flere og flere får øjnene op for LCHF, der kort fortalt går ud på at spise en kost bestående af fedt og proteiner frem for kulhydrat. Traditionelle pandekager består af mel og sukker der i LCHF’ernes øjne er de største skurke i vores kost. Det kan derfor virke som en umulighed at bage LCHF pandekager men det kan faktisk godt lade sig gøre. Og selv om resultatet minder en anelse om klatkager, smager de fantastisk og kan spise med god samvittighed.

Hjemme hos os giver vi tit børnene LCHF pandekager til morgenmad og sender dem af sted i skole i forvisning om, at de har fået en sund start på dagen. De kan sagtens bages dagen i forvejen og så lune i mikroovnen.

Til en god stor portion LCHF pandekager skal du bruge:

8 økologiske æg
400 gram økologisk hytteost
5 spsk HUSK loppefrøskaller

Pisk æg og hytteost sammen til en jævn masse. Tilsæt HUSK lidt ad gangen indtil der opnås en god fast konsistens. Bemærk at der gør et par minutter før end HUSK begynder at gelere og gøre pandekagemassen fast. Pandekagerne bages på en pande i rigeligt med smør. Fordel 5 små klatter på panden og tryk dem flade med en ske. Bag dem ved middel varme til de er flot gyldenbrune.
Spis pandekagerne med smør eller sukkerfri syltetøj.