Grill pandekager

Når det er sommer trækker vi udendørs og tænder op i grillen. Menuen står på bøffer, pølser og korteletter, og rigtig mange glemmer mange at spise pandekager i sommermånederne da pandekager opfattes som en vinterspise. Det er både synd og skam, for pandekager på grill smager fantastisk og det ser imponerende ud, når pandekagerne svinges fra grillen og direkte over på tallerkenen.

Vil du afslutte en forrygende grillaften med nybagte pandekager, er her en opskrift som ikke vil fejle.
Bemærk, at du udover en grill, også skal have en stegeplade, der placeres oven på risten. De fleste grillproducenter tilbyder stegeplader der passer til grillen, så det skal ikke være en hindring.

9 dl mælk
600 g hvedemel
9 æg
3 spsk. sukker
2 tsk. groft salt
3 tsk. vaniliesukker
225 g smør

Bland mel, sukker, vaniliesukker, salt og citronskal sammen i en skål. Pisk mælk i lidt af gangen, til du har en dej uden klumper. Herefter piskes æggene i ét af gangen. Smelt smørret for svag varme og lad det køle til håndtemperatur. Pisk det smeltet smør i dejen.

Lad pandekagedejen hvile i minimum en halv time. Hvis du forbereder dejen inden måltidet, er den klar når hovedretten er spis.

Når pandekagerne skal grilles lægges stegepladen direkte på grillristen, og der skal benyttes direkte varme.
Smelt lidt smør på stegepladen og bag pandekagerne som var det på en almindelig stegepande. Server pandekagerne rygende varme, direkte fra grillen.

Bemærk, at alt efter stegepladens størrelse er det muligt at lave nogle rigtig store pandekager på denne måde, afhængig af hvor meget dej man hælder på stegepladen.
God fornøjelse i sommervarmen