Julepandekager m. lækker appelsincreme

Her er en rigtig lækker opskrift, som er et fantastisk alternativ til æbleskiverne. Den liflige duft af friskbagte pandekager kombineret med den friske appelsinaroma skaber en fantastisk julestemning.

Appelsincremen skal helst tilberedes dagen i forvejen, så det kræver lidt planlægning. Til gengæld bliver resultatet også derefter.

Appelsincreme

150 g god hvid chokolade
¼ liter piskefløde
1 ½ Appelsin kun skallen, fintrevet

Tilberedning af appelsincremen starter med at hakke den hvide chokolade fint. Bring fløden i kog og tag den af varmen med det samme. Lad fløden køle i ca. 5 minutter.

Tilsæt den hakkede chokolade og rør rundt til den er smeltet.

Tilføj fintrevet appelsinskal og stil cremen i køleskabet i mindst 5 timer og gerne til dagen efter.

Pandekager1 liter mælk
250 gram mel
3 æg
2 spsk. Sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. kanel
1/2 knivspids salt
Smør til stegning

Pisk mælk og æg sammen, og tilsæt melet lidt ad gangen. Rør godt rundt i dejen, til alle klumper er væk. Tilsæt sukker, vaniljesukker, kanel og salt og rør hele dejen godt sammen.

Sæt dejen til afkøling i ca. 30 minutter for at hvile.

Rør dejen en sidste gang, og bag pandekagerne på sædvanlig vis.

Appelsinconfit2 stk.appelsiner
45 g. sukker
2 spsk.vand
1 stjerneanis
1 ½ tsk.maizena + lidt vand (til at jævne med )
Grand Marnier

Skræl appelsinerne og skal alle hvide hinder af. Kun det rene frugtkød må være tilbage, for ellers efterlades der en bitter smag. Skær frugkødet i små tern. Smelt sukker i en gryde til det karamelliseres og tilsæt appelsintern og stjerneanis. Lad karamelmassen simre under låg i et par minutter. Rør maizena og vand sammen i en lille kop, og jævn massen. Tilsæt et skvat Grand Marnier og lad det køle.

Server pandekagerne med appelsincreme og confit. Nyd gerne et glas hjemmelavet glögg og tænd adventskransen.

Rigtig glædelig