Crépes Suzette

Denne klassiske franske opskrift løfter dine pandekager op på et højere gastronomisk niveau. Det er en fantastisk dessert som afslutning på et klassisk fransk måltid, og vælger du at flambere pandekagerne ved bordet er du sikker på at imponere dine gæster.

Hvor crépe suzette stammer fra er en smule uklart; en historie fortæller, at den 14 år gamle tjener Henri Charpentier opfandt crépe suzette i 1895, da han arbejdede ved Monte Carlo Cafe de Paris. Han skulle forberede en dessert til prinsen af Wales og hans ledsagerske prinsesse Suzanne, og ved en fejl 'opfandt' han dermed crépe suzette.


Pandekager
4 æg
2 dl piskefløde
1 dl vand
1 dl hvedemel
revet skal af 1 citron
Smør til stegning

Sauce
100 g smør
80 g flormelis
½ dl friskpresset citronsaft
1¼ dl friskpresset appelsinsaft
50 g hakkede, smuttede mandler

Rør pandekagedejen sammen, og bag pandekagerne. De skal være tynde, så de nemt kan foldes. Fold pandekagerne til en trekant ved at folde dem to gange, og hold dem lune.

Saucen: Smelt smørret i en dyb pande, gerne en pande der egner sig til servering (for eksempel en kobberpande). Tilsæt sukker og frugtsaft og kog det ind til en tyk sauce.

Når saucen er klar, vendes pandekagerne en for en på panden, så de er dækket med sauce. Anret alle pandekagerne på panden. Overhæld pandekagerne med Grand Marnier og eventuelt Cognac, vend panden væk fra dig og tænd ild til pandekagerne. Det er vigtigt at antænde alkoholen med det samme.

Anret pandekagerne på tallerken, overhæld dem med resten af saucen og drys med mandelsplitter. Pynt eventuelt med lidt flødeskum.